MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

Nieuw! Wegwijs in uw lokaal bestuur

Nergens anders is de democratie zo tastbaar en staat het bestuur zo dicht bij de burger als in een lokaal bestuur. De werking en de organisatie van het lokaal bestuur is nochtans bij heel wat mensen onvoldoende gekend.

Met deze gids brengt Herwig Reynaert klaarheid. In heldere taal schetst hij het verloop van de gemeenteraadsverkiezingen, de politieke organen en de diensten van de gemeente, het OCMW, de politie en de brandweer. Ook de plaats en de rol van de burger krijgen de nodige aandacht.

Wat doet een burgemeester?
Waarom draagt hij zo'n vreemde sjerp?
Hoe worden na de verkiezingen de zetels verdeeld?
Hoe komen coalities tot stand?
Wat maakt een stad een stad?
Waar halen steden en gemeenten hun geld vandaan?
Hoeveel politiemensen zijn er?
Hoeveel belastinggeld vloeit daar jaarlijks naartoe?

Het zijn enkele van de vele vragen die onder de loep worden genomen. Het resultaat: een totaalplaatje dat alle radertjes van de Vlaamse lokale besturen blootlegt. Een perfecte gids voor (nieuwe) medewerkers of mandatarissen in uw bestuur.

 

U kan dit boek vanaf nu bestellen via onze webshop. Abonnees kunnen de digitale editie van deze uitgave raadplegen op MATConnect.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in MATConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...