MATConnect is een online bibliotheek van Vanden broele

Kritische blik: Koester de democratie!

Premier Alexander De Croo liet recent weten dat het Belgische federaal parket een onderzoek opende naar Russische inmenging in het Europees Parlement. Een zoveelste bewijs dat onze democratie broos en kwetsbaar is. Een reden temeer om er behoedzaam én bedachtzaam mee om te gaan. Dat onze democratie onder druk staat en zal blijven staan, lijdt geen twijfel. Vandaar het belang van de verkiezingen van juni en oktober 2024.

Laat ons er alvast voor zorgen dat we straks de verkozenen krijgen die we verdienen. Laat ons hopen dat we met zijn allen een doordachte stem uitbrengen in het belang van onze democratie.

Democratische (lokale) processen zijn niet zo eenvoudig. Niet alles is met een vingerknip te realiseren. Het is aan de politici om dat aan de burgers te tonen en duidelijk te maken. Zo geraken nog meer mensen overtuigd van het belang van onze democratie en de nakende verkiezingen.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in MATConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...