Leidinggeven tijdens en na corona. Zijn we er klaar voor?

Terug naar het overzicht Leidinggeven tijdens en na corona. Zijn we er klaar voor?

Datum: maandag 8 maart 2021

Auteur(s): Helene Feuillat

Het blijft moeilijk om in te schatten hoe 2021 er zal uitzien. Laat staan op professioneel vlak. De nieuwe hybride manier van werken vraagt van iedereen aanpassing: van werknemers, maar ook van leidinggevenden. 

In deze context mensen blijven aansturen, motiveren en betrekken is een grote uitdaging. Meer dan ooit zijn de soft skills van leidinggevenden cruciaal. En meer dan ooit vragen ook deze leidinggevenden nu ondersteuning, aandacht, opvolging en coaching.

Hoe kunnen leidinggevenden hun teams door deze troebele waters loodsen en er samen, sterker, uitkomen? Dat is het onderwerp van onze digitale workshop 'Leidinggeven tijdens/na corona'.

Gedurende deze halve dag behandelt Hélène Feuillat de volgende onderwerpen:

  • Hoe leiderschapsstijlen aanpassen, na zo lang van thuis uit te hebben gewerkt, met gewoontes voor de medewerkers die misschien niet meer kunnen op de werkvloer? Moet er opnieuw meer “gestuurd” worden? Wat heb ik als leider geleerd rond delegeren en kunnen loslaten tijdens corona?
  • Vertrouwen ontwikkelen of opbouwen: wat zijn de ingrediënten voor een gezond vertrouwen binnen een team, waar moet ik als leider attent voor zijn?
  • Feedback geven: het blijft essentieel om feedback op een gepaste manier te geven, ongeacht of de medewerkers thuiswerken of op de werkvloer. Hoe pas ik mijn manier van feedback geven aan?
  • Authentiek communiceren: belangrijke gesprekken kunnen leiden - en dus ook voorbereiden - met aandacht voor wat de medewerker doet, maar ook voor wie hij/zij is, met een juiste dosis emotionele intelligentie.
  • Blijven werken aan een hechter team: tips en tricks voor meer betrokkenheid.

 

Deze halve dag is een workshop pur sang: er wordt gewerkt. De deelnemers zijn niet louter passieve ontvangers, maar delen hun ervaringen, gaan (in kleinere groepjes) aan de slag, denken mee met de lesgeefster, met elkaar. Dit alles via Zoom. Op die manier is zelfs de organisatie en aanpak van de workshop een inspiratiebron voor digitaal leidinggeven. En Hélène de verpersoonlijking van een authentieke (vergader)leider.

Meer informatie en inschrijvingen via deze link.

Over de lesgeefster:

Hélène Feuillat heeft jarenlange ervaring in het coachen leidinggevenden en het begeleiden van teams, met specifieke focus op de publieke sector. Jaarlijks verzorgt ze bij Vanden Broele ook een opleiding speciaal voor vrouwelijke leidinggevenden.