Vlaamse regering steunt lokale besturen bij noodopvang tijdens afkoelingsweek

Terug naar het overzicht Vlaamse regering steunt lokale besturen bij noodopvang tijdens afkoelingsweek

Datum: donderdag 9 december 2021

Auteur(s): Redactie MATConnect

De week voor de kerstvakantie wordt een extra afkoelingsweek. Dat werd recent beslist door het Overlegcomité. Niet alle ouders zullen echter kunnen instaan voor de opvang van hun kinderen. Scholen krijgen nu de vraag om op korte termijn de noden van hun ouders in kaart te brengen. Op basis van deze bevragingen zullen scholen, lokale besturen en het brede welzijnsveld samen zitten om de noodopvang te organiseren. Er was ook al noodopvang in eerdere periodes waarin de scholen collectief gesloten werden.

De Vlaamse Regering wil de lokale besturen hierin niet in de kou laten: “We ondersteunen lokale besturen met richtlijnen en extra middelen voor de bijkomende plaatsen. Het gaat om 30 euro per dag per extra plaats”, aldus minister Somers.

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke: ‘We vragen ongelooflijk veel inspanningen van de zorgsector. Het minste wat we kunnen doen, is ervoor zorgen dat ze na hun lange shiften niet moeten puzzelen om opvang voor hun kinderen te regelen. Met deze regeling komen we daaraan tegemoet. We zorgen er ook voor dat kinderen met bijzondere noden die dagopvang in een voorziening nodig hebben, in die week ter plaatse kunnen geraken. Het is niet evident, maar het is goed dat onderwijspersoneel, lokale besturen en welzijnsactoren hier absoluut het beste van maken.’

Lees hier meer.