Change management in lokale besturen – Back to basics

Terug naar het overzicht Change management in lokale besturen – Back to basics

Datum: donderdag 23 juni 2022

Auteur(s): Redactie MATConnect

Verandering is vandaag een constante geworden. Zowel in onze omgeving als in onze organisaties. Gaat het over het invoeren van een systeem van hybride werken, over een digitaal transformatietraject of over het invoeren van een nieuw concept van organisatiestructuur. Steeds gaat het over een beweging van A naar B. Deze beweging kan efficiënt en effectief gebeuren of met vallen en opstaan. Hierdoor gaan we steeds makkelijker om met verandering of voelen we veranderen meer aan als iets ‘natuurlijk’. Toch blijft het een ‘métier’ waarbij elke verandering eigen uitdagingen heeft en geeft aan de organisatie, aan het management, aan het beleid of aan uzelf en elke medewerker op de werkvloer.

Mieck Vos beschikt over een ruime en brede ervaring in diverse jobs waarbij ze ook veel ervaring heeft verzameld rond change management. Ze neemt u graag mee in deze diverse ervaringen en duikt in concrete cases (van deelnemers of van zichzelf) om de basics rond verandermanagement te overlopen en handvatten mee te geven voor uw eigen veranderingstraject(en). 

Samen met u overloopt Mieck de ‘Change-Circle’ en geeft bij elke fase de take-aways en learnings die u kunnen inspireren om de meerwaarde te realiseren bij elke verandering en om het veranderen ook een ‘fun-factor’ mee te geven voor uw medewerkers en organisatie. 

In deze Change-Circle staan we stil bij de Why van verandering maar ook bij de How. Resultaten hangen af van zowel de inhoud als de mensen. Deze interactie is zo boeiend dat ze ons inspireert om deze Change-Circle telkens weer een ander gezicht mee te geven, een andere dynamiek. Toch blijven de handvatten altijd weer overeind. 

13 oktober 2022 in Gent - 18 oktober 2022 in Leuven

Meer informatie / Inschrijven voor deze opleiding? Klik hier!